02
do, apr

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0299 Purmerend Cultuur – “Het is elk jaar weer een feest om op de eerste zondag van januari naar Theater de Purmaryn te gaan om te genieten van het inmiddels bekende Nieuwjaarsconcert door het Stedelijk Orkest van Purmerend”, menen bezoekers die het traditionele Nieuwjaarsconcert in Weense stijl jaarlijks bezoeken. En dat geldt niet alleen voor de bezoekers, ook de muzikanten verheugen zich alweer op dit feest. 

Onder leiding van chef-dirigent, Edwin Paarlberg, wordt het concert dit jaar al voor de achtste keer ten gehore gebracht en wel op 5 januari a.s. Gastdirigent en presentator is Herman Draaisma, in het dagelijks leven klarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) en het Nederlands Kamer Orkest.

Met een prachtig decor en schitterende kleding worden bekende walsen vertolkt met dit jaar Europa als leidraad muziekstukken uit diverse Europese landen. Het slotstuk is het Europese volkslied ‘Ode an die Freude’ dat in de universele taal van de muziek, aandacht besteed aan de Europese idealen van vrijheid, vrede en solidariteit. Een aantal klassiekers als de 'Radetzky Mars' en 'Schöne Blaue Donau' zal ook dit jaar niet ontbreken. De perfecte ambiance van het Nieuwjaarsconcert in Weense stijl leent zich bij uitstek om weer eens in uw beste outfit - rokkostuum voor de heren en lang voor de dames – te flaneren.

Meezingen mag natuurlijk!
Het Nieuwjaarsconcert is alleen compleet als er ook gedanst en gezongen wordt, dus is het hartstikke leuk als u ook uw stem laat horen. De Purmerendse sopraan Jeanneke van Buul is ook dit jaar weer gevraagd mee te doen. Janneke neemt haar collega de tenor Thomas de Bruijn mee die eveneens is  verbonden aan de Nationale Opera.
Ook het NKT zal zich laten zien, dansdocent Byron Swerts heeft met zijn groep dansers een aantal mooie dingen voor u in petto!

Meer informatie
Kaarten voor deze geweldige happening ad € 19,50 kunt u kopen aan de kassa van Theater de Purmaryn, of bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Wit u meer weten, raadpleeg dan https://depurmaryn.nl/programma/stedelijk-orkest-purmerend/ 

Aanvang concert: Zondagmiddag 5 januari 2020, om 14.30 uur.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.