21
do, jan

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0299 Purmerend Politiek & Maatschappij - Begin mei stemde het college van burgemeester en wethouders in met een intentieovereenkomst met de Prinsenstichting, woningstichting Rochdale en gebiedsontwikkelaar AM.

De partijen spraken af  om een plan uit te werken voor zo’n 340 woningen, waarvan ongeveer 100 sociale huurwoningen en 240 woningen in de vrije sector bij het Kwadijkerpark. Het betreft rijwoningen, levensloopbestendige woningen en 2-onder-1-kapwoningen. De woningen zijn een aanvulling op de eerder gebouwde woningen en voorzieningen voor cliënten van de Prinsenstichting.


Kwadijkerpark
Kwadijkerpark ligt in Overwhere-Noord, tussen de N244 en de Flevostraat. Het park was eigendom van de Prinsenstichting, een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke en/of een geestelijke beperking. Al sinds 2007 werken de Prinsenstichting, de  gemeente en Rochdale aan verdere ontwikkeling van het gebied.
Belangrijk bij de ontwikkeling van de nieuwe woningen is dat er rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van cliënten van de Prinsenstichting. Men streeft naar een overzichtelijke inrichting van het gebied, gebaseerd op kleinschaligheid met respect voor de aanwezige natuurwaarden.

Mooie combinatie
Wethouder Thijs Kroese is erg blij met de intentieovereenkomst. ‘Dit bijzondere project heeft, mede door de kredietcrisis, een tijd stil gelegen. Deze intentieovereenkomst is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Kwadijkerpark. De plannen, die overigens al ver gevorderd zijn, werken we de komende maanden verder uit. Ik heb er veel vertrouwen in en ben erg blij dat deze plannen een divers programma leveren met een flink aantal sociale huurwoningen.


Klein geluk Kwadijkerpark
De plannen voor de nieuwe woningen zijn al ver gevorderd. De plannen zijn en worden in co-creatie met de bewoners van de naastgelegen Molenbuurt en de Prinsenstichting opgesteld. Onder de naam Klein geluk Kwadijkerpark zijn online de eerste schetsontwerpen al te vinden. De verwachting is dat er vanaf medio 2021 gestart kan worden met de bouw.

Vitamines & Supplementen r

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.