21
do, jan

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0299 Purmerend – Met ingang van 2 juni worden Huisartsenposten die speciaal voor de coronacrisis zijn ingericht, gesloten. Dat geldt dus ook voor de huisartsenzorg regio Zaanstreek-Waterland die dan terugkeert naar de reguliere huisartspraktijken.

Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan en Sportcomplex de Beuk in Purmerend werden in samenwerking met Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en Huisartsengroep regio Zaanstreek-Waterland vanaf ingericht voor mensen met griepverschijnselen en op 20 maart werden de eerste isolatiespreekuren geopend. In de avonden en weekenden werd ook Sporthal de Beuk ingezet.

De verschillende coronaposten registreerden ruim 2000 van Covid verdachte personen waarvan ca 8% werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Buiten kantoortijden kwamen er in april en mei nog zo’n 2500 patiënten die door een huisarts beoordeeld moesten worden, bij. De laatste paar weken worden de corona-spreekuren aanmerkelijk minder bezocht en dus is besloten dat de zorg weer door de huisartsen wordt opgepakt.
Ook de eerdergenoemde sporthallen zijn nu voor coronaspreekuren gesloten terwijl ook  huisartsenpost van het Dijklander Ziekenhuis, terugkeert naar de Spoedpost in Purmerend.

De tijdelijke uitbreiding van huisartsenzorg werd mogelijk gemaakt middels samenwerking met onder andere de Veiligheidsregio, de GHOR, de gemeentes, het Rode Kruis, Defensie, Salt Ziekenhuizen en de huisartsen uit de regio. Met deze gerenommeerde instanties is met succes alles in het werk gesteld om zowel voor Covid-patiënten als reguliere patiënten, een veilige gezondheidszorgsituatie te verkrijgen in Zaanstreek-Waterland.  
Erik Schoofs, directeur huisartsenzorg Zaanstreek-Waterland: “Door wat geleerd is, hopen we de reguliere zorg in de anderhalvemetersamenleving zo goed mogelijk te kunnen organiseren. Het blijft uiteraard van belang dat we goed plannen. We blijven patiënten dus verzoeken om overdag eerst contact op te nemen met de huisarts en in de avond, nacht of weekend met de huisartsenpost. Samen kijken we dan hoe we het best passende en veilige zorg kunnen bieden.”

Vitamines & Supplementen r

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.