21
do, jan

Politiek & Maatschappij
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0299 Purmerend Maatschappij/Politiek - Het gemeentebestuur nodigt iedereen uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente op woensdag 1 januari van 13.30 uur tot 16.00 uur in theater de Purmaryn. Na de nieuwjaarsreceptie wordt het jaar 2020 op de Koemarkt in gezellige en feestelijke sfeer verder ingeluid.

Eén van de hoogtepunten van de nieuwjaarsreceptie is de uitreiking van de Gouden Waarderingsspeld. De speld is bedoeld voor een Purmerender of een Purmerendse organisatie die een positieve bijdrage heeft geleverd aan het imago van de stad.

0299 Purmerend Kunst & Cultuur, Muziek - Diny Boots treedt zaterdag 7 november a.s. op bij het Zaterdagmiddag-podium.

Lees meer: Diny Boots bij het Zaterdagmiddagpodium

0299 Kunst & Cultuur - Richard Jewell is een rare snuiter en geobsedeerd door zijn baan als beveiliger.

Lees meer:  Richard Jewell – van Clint Eastwood in Filmhuis Purmerend

0299 Purmerend Kunst & Cultuur/Uitgaan - Het kabouterpad in het Purmerbos is extra feestelijk heropend. Vanaf heden kan iedereen namelijk bij de Museumwinkel van VVV Purmerend weer de benodigde kabouterspullen ophalen.

Lees meer: Heropening kabouterpad Purmerbos

0299 Edam-Volendam Sport & Hobby - De gemeente Edam-Volendam heeft een samenwerking afgesloten met de H20 Esports Campus in Purmerend.

Lees meer: Met gamebus naar Rabo Esports Stadium in Purmerend

0299 Purmerend, Lifestyle, Gezondheid - De Purmerendse supermarkten hebben op vaste tijden van de dag een ‘ouderenuurtje’, een moment voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid om rustig boodschappen te kunnen doen.

Lees meer: ‘Ouderenuurtje’ bij supermarkten in Purmerend

0299 Purmerend Sport - Sportverenigingen, Spurd en de gemeentes Purmerend en Beemster werken aan ideeën om kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 4 mei onder begeleiding te laten sporten. Veiligheid voor hen en voor hun begeleiders staat daarbij voorop.

Lees meer: Veilig sporten voor kinderen en jongeren vanaf 4 mei

0299 Maatschappij - Er is steeds meer vraag naar lokale producten, maar waar kun je die kopen?

Lees meer: Voedsel lokaal kopen via de Voedsel Verbindt app

0299 Purmerend Maatschappij & Politiek - Overheidsorganisaties verwijzen burgers steeds vaker naar hun websites.

Lees meer: Cursus omgaan met de digitale overheid

0299 Purmerend – Met ingang van 2 juni worden Huisartsenposten die speciaal voor de coronacrisis zijn ingericht, gesloten. Dat geldt dus ook voor de huisartsenzorg regio Zaanstreek-Waterland die dan terugkeert naar de reguliere huisartspraktijken.

Lees meer: Coronazorg stopt, tijdelijke uitbreiding huisartsenpost

0299 Purmerend Economie & Duurzaamheid – Op verzoek van de Purmerendse supermarkten heeft het college van Burgemeester en Wethouders de supermarkten de mogelijkheid geboden om langer open te blijven gedurende de feestdagen. De feestdagen betroffen Koningsdag (27 april), Bevrijdoingsdag (5 mei) en daar komen dus binnenkort ook nog Hemelvaartsdag (21 mei) en Pinksteren (31 mei en 1 juni) bij.

Lees meer: Ruimere openingstijden supermarkten op feestdagen

0299 Purmerend Duurzaamheid/Natuur/Milieu - Landschap Noord-Holland start op 1 februari a.s. met het ‘Groene Traineeship’ en zoekt hiervoor 10 jongeren tussen de 16 en de 30 jaar die samen natuurwerk ‘op de kaart willen zetten’ om zodoende bij te dragen aan de bescherming en ontwikkeling van een gezonde natuur. Een frisse blik van jongeren met een verfrissend groen oog richting natuur staat hierbij voorop.

Lees meer: Landschap Noord-Holland zoekt groene trainees

0299 Purmerend Duurzaamheid – Evenals vorig jaar organiseert de gemeente Purmerend een inleveractie voor kerstbomen en vuurwerkafval. Voor het inleveren kun je nog geld voor krijgen ook: voor een kilo vuurwerkafval krijg je maar liefst € 0,25 en € 0,50 voor elke ingeleverde kerstboom. 

Lees meer: Inleveren Kerstbomen en vuurwerkafval

Nieuws uit regio 0299

 • Le Champion annuleert alle sportevenementen tot 1 juni 2021

  RSS Feed Jan 21, 2021 | 08:14 am

  ALKMAAR - Sportorganisatie Le Champion heeft besloten alle sportevenementen tot 1 juni 2021 te annuleren. De organisatie acht het niet realistisch te veronderstellen dat voor deze datum al grote, fysieke sportevenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars verantwoord kunnen plaatsvinden. [...]

  Read more...
 • Ruim 10 miljoen voor lokale verkeersveiligheids- en fietsprojecten Noord-Holland

  RSS Feed Jan 20, 2021 | 10:47 am

  HAARLEM - De provincie Noord-Holland leverde in 2020 een bijdrage van € 10,5 miljoen aan verschillende lokale verkeersprojecten, die de verkeersveiligheid en de fietsbereikbaarheid verbeteren. Van de Kop van Noord-Holland tot ‘t Gooi wordt daarmee door gemeenten en waterschappen geïnvesteerd[…]

  Read more...
 • Digitale nalatenschap

  RSS Feed Jan 20, 2021 | 10:43 am

  In de laatste pakweg 10 to 15 jaar zijn we met z’n allen véél ‘digitaler’ geworden.We mailen, we facebooken, instagrammen en bestellen van alles online.We hebben ongemerkt heel veel apparatuur verzameld in onze huizen; een computer, een laptop, een Ipad,[…]

  Read more...
 • PSV pas na rust langs sterk FC Volendam

  RSS Feed Jan 19, 2021 | 21:50 pm

  VOLENDAM - PSV heeft de kwartfinale van de beker bereikt door de uitwedstrijd bij FC Volendam met 0-2 te winnen. De Eindhovenaren mochten met name doelman Lars Unnerstal die in de eerste helft de thuisploeg een aantal malen van het[…]

  Read more...
 • Uitvaartservice Peter de Haan opent nieuwe vestiging in Hollands Kroon!

  RSS Feed Jan 18, 2021 | 16:30 pm

  Medio 2021 opent Uitvaartservice Peter de Haan op Einsteinstraat 30 te Heerhugowaard een nieuwe vestiging. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf levert sinds 2009 diensten aan uitvaartondernemers en heeft een constante en nog steeds groeiende klantenkring in de regio Amsterdam en[…]

  Read more...
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.