07
zo, mrt

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Even niet aan Corona denken 
0299 Purmerend Natuur/Vrije tijd – De lente is begonnen en dus zoeken veel mensen de natuur op. Ook het Purmerbos is daar bij uitstel geschikt voor. Ook ideaal om even alle sores rondom het coronavirus even naar de achtergrond te schuiven.

De natuur is momenteel heerlijk uitnodigend en vooral rustgevend, iets dat we de laatste tijd heel goed kunnen gebruiken. 

Luister naar al die vogelgeluiden, die fraaie zangtaferelen; knoppen komen uit en planten schieten uit de grond, de natuur op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst. Rust voor (broedende) dieren is belangrijk. Staatsbosbeheer dringt er bij iedereen op aan om de toegangsregels van de fraaie natuurgebieden waaronder het Purmerbos te respecteren en om verder niet alleen de rust maar ook de maatregelen van het RIVM in acht te nemen zodat we, zeker in deze moeilijke tijden van de natuurgebieden kunnen genieten en als uitvalsbasis te gebruiken.

Broedseizoen
Het broedseizoen is weer begonnen. Uiteraard zijn daarom in het Purmerbos honden niet toegestaan, met uitzondering van het hondenlosloopgebied. Honden kunnen dieren verstoren met hun aanwezigheid, geurspoor of ontlasting. Houd honden svp aan de lijn. Immers, als een hond wild ruikt, wordt zijn/haar jachtinstinct geprikkeld en willen de meeste honden het dier opsporen. Rustende dieren schrikken en gaan op de vlucht als een hond te dichtbij komt, bijvoorbeeld broedende fazanten.

Maatregelen
Ook Staatsbosbeheer heeft maatregelen getroffen in verband met het coronavirus. De komende tijd zijn alle excursies en bijeenkomsten met (grote) groepen geannuleerd en zijn de natuurkampeerterreinen en buiten- en informatiecentra gesloten. De meeste natuurgebieden zijn vrij toegankelijk maar op sommige plekken, waar het te druk is, kunnen boswachters, bijvoorbeeld via posters, aan bezoekers vragen om weg te blijven. Wilt u meer informatie? 
Raadpleeg dan de site van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/nieuws/2020/03/excursies-afgelast.

Vitamines & Supplementen r

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.